x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea anunţă că sâmbătă au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf

Firea anunţă că sâmbătă au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf

29 Oct 2016   •   21:05
Firea anunţă că sâmbătă au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că sâmbătă au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf.

"De azi, se lucrează din nou la Arcul de Triumf! După deciziile luate aseară, la Comandamentul convocat la Primăria Municipiului Bucureşti, consolidarea se va finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Naţională să poată fi organizată la Arcul de Triumf, aşa cum este normal. Lucrările trebuiau finalizate în august 2015. Vinovaţii se ştiu deja, nu mai adaug alte cuvinte: fostul primar interimar PNL a blocat Capitala. Acum putem vorbi, după îndelungi dezbateri şi identificări de soluţii, că avem încă un obiectiv deblocat", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Vineri, într-o emisiune televizată, edilul preciza că a fost semnat un act adiţional în baza căruia asocierea de firme care realizează lucrări de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf s-a angajat să finalizeze acest obiectiv până la 1 Decembrie.

"În două-trei săptămâni maxim, aşa cum s-a angajat constructorul - reprezentat de asocierea firmelor Romconstruct şi UTI - va finaliza lucrarea de la Arcul de Triumf. (...) Acest obiectiv este realizat în proporţie de 95%. Acum trebuie realizate elementele de siguranţă, care au primit omologarea, şi câteva lucrări care sunt pentru finalizarea şantierului", a spus edilul la B1Tv.

Ea arăta că nu s-a mai lucrat la Arcul de Triumf din cauza unor neînţelegeri între constructori - Romconstruct şi UTI -, consultant şi proiectant.

"Au fost mai multe divergenţe legate de faptul că proiectul iniţial nu a fost respectat - aşa spune proiectantul - de către asocierea de constructori, iar constructorul dorea plata unor lucrări suplimentare pe care le-a realizat, dar nu erau prinse în proiectul iniţial. De asemenea, este vorba despre anumite măsuri de siguranţă împotriva seismelor, care s-au luat, despre faptul că acestea au fost luate din SUA şi nu au o certificare pentru UE, iar la un laborator din Italia a trebuit să se dea această certificare, care a durat câteva luni, şi iarăşi era o contradicţie cine să plătească această cheltuială în plus", explica primarul general, Gabriela Firea. AGERPRES

×