x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea anunţă că Spitalul Gomoiu va prelua copiii cu boli infecţioase care se prezentau la V. Babeș

Firea anunţă că Spitalul Gomoiu va prelua copiii cu boli infecţioase care se prezentau la V. Babeș

18 Mar 2020   •   11:21
Firea anunţă că Spitalul Gomoiu va prelua copiii cu boli infecţioase care se prezentau la V. Babeș

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că Spitalul Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care se prezentau la Spitalul Victor Babeş si care acum acordă prioritate pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

„Spitalul de Copii Gomoiu vine în sprijinul Spitalului Babeș. Și de data aceasta, spitalele Primăriei Capitalei dau dovadă de solidaritate şi răspund prompt. Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care în mod normal se prezentau la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş” și care acum preia cu prioritate pacienți adulți și copii îmbolnăviți de coronavirus. Sunt preluaţi copiii cu gripă, gastroenterite, boli eruptive”, spune Firea pe Facebook.

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” funcţionează într-o clădire nouă, are unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pediatrie din ţară şi se bucură de dotări de ultimul tip.
Primarul spune că unitatea medicală este pregătită cu toate echipamentele şi materialele necesare pentru a putea face nevoilor care pot apărea.

„Îngrijorarea părinţilor este reală şi pentru că înţelegem grija pe care le-o poartă copiilor, ne alăturăm în lupta cu noul Coronavirus COVID-19 prin toate mijloacele de prevenţie disponibile. Am solicitat sprijinul spitalelor administrate de ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti), urmând a comunica disponibilitatea mai departe către Ministerul Sănătăţii. Oferim suport şi pentru preluarea pacienţilor din alte spitale de pediatrie”, a mai spus Firea.

Sursa: Mediafax

×