x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea:Ca primar general, voi solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile aflate în administrarea municipalităţii

Firea:Ca primar general, voi solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile aflate în administrarea municipalităţii

20 Iun 2016   •   18:58
Firea:Ca primar general, voi solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile aflate în administrarea municipalităţii

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că după preluarea funcţiei va solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene aflate în administrarea municipalităţii şi a afirmat că va mai permite repetarea incidentului petrecut duminică seară în Cişmigiu, care a dus la accidentarea unor copii şi a unor părinţi.

"Ca primar general al Capitalei voi solicita Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene aflate în administrarea Municipalităţii. De asemenea, voi lua legătura cu toţi primarii de sector pentru demararea unei acţiuni la nivelul întregului oraş, astfel încât toate spaţiile verzi să fie curăţate pentru ca astfel de evenimente neplăcute să fie evitate. Nu voi admite sub nici o formă ca viaţa oamenilor să fie pusă în pericol. Parcurile Capitalei trebuie să ofere bucureştenilor momente de linişte, relaxare şi bucurie, nu de panică şi teamă", afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Primarul ales al Capitalei subliniază că "ultima toaletare a Parcului Cişmigiu a fost în noiembrie 2015" şi că o astfel de activitate cade în sarcina angajaţilor Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti, instituţie care se află în administraţia Consiliului General al Capitalei.

"Prin intermediul unui comunicat, ALPAB precizează că nu a avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în acelaşi perimetru, în primăvara anului 2016. Asta în condiţiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 lei", mai afirmă Firea.

Două femei şi patru copii - cu vârste cuprinse între trei şi şase ani - au fost răniţi duminică, în Parcul Cişmigiu, de o creangă care s-a rupt dintr-un copac, în zona unui loc de joacă, a anunţat duminică ISU Bucureşti.

×
Subiecte în articol: gabriela firea toaletarea copacilor