x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Demisiile membrilor Consiliului de Administraţie al RADET, din interese pesonale; Ce spune despre caldură şi apa caldă

Firea: Demisiile membrilor Consiliului de Administraţie al RADET, din interese pesonale; Ce spune despre caldură şi apa caldă

28 Iul 2016   •   21:50

Demisiile membrilor Consiliului de Administraţie al RADET au fost înaintate din interese personale, a susţinut, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că bucureştenii nu vor avea probleme cu apa caldă şi căldura în sezonul rece.

"Am discutat cu reprezentanţii RADET şi am rămas şi eu surprinsă că se ia această decizie - a ieşirii din mandat prin demisie -, dar mi s-a spus că de fapt s-a ales această metodă pentru ca aceşti domni directori şi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie să nu fie demişi de către noul Consiliu General pentru că nu ar mai putea face parte 5 ani de zile din alt CA. Consider că sunt nişte interese personale. Nu au aşteptat o discuţie cu primarul general din punct de vedere al abordării finalului de mandat. Mi s-a spus, de asemenea, că sunt oameni care au fost numiţi de PNL (...). Cred că fac un gest politic, adică să nu-şi asume situaţia grea a RADET. Bine că şi-o asumă primarul general, abia a venit în funcţie şi ei îşi iau tălpăşiţa şi pleacă", a comentat edilul Capitalei demisiile anunţate de membrii Consiliului de Administraţie al RADET.

Ea a susţinut că un alt motiv pentru care membrii CA al RADET au demisionat ar fi faptul că va începe un audit la regie.

"Ani de zile ai luat salarii mari, ţi-ai cumpărat maşini, ai stat în confort ţi-ai organizat teambuilding-uri pe banii bucureştenilor şi acum când este greu şi când primarul general ajută şi deblochează şi semnează ordonanţă pentru rezolvarea situaţiei, exact acum pleci pentru că te temi să nu fi schimbat. Foarte bine că au plecat! Este foarte bine pentru bucureşteni că au plecat. Să vină alţi oameni competenţi şi responsabili şi care să nu răspundă la interese politice (...) . Săptămâna trecută eu i-am anunţat că va începe în foarte scurt timp un audit (...) şi probabil că această informaţie i-a făcut să plece", a adăugat Firea.

Primarul general a dat asigurări bucureştenilor că nu vor fi probleme cu apa caldă şi căldura în sezonul rece.

"Am găsit la Primăria Generală o situaţie dificilă şi foarte încordată între RADET şi ELCEN şi în primul rând am găsit subvenţia neplătită din luna martie. RADET era în imposibilitatea de a-şi face reparaţiile necesare pe timp de vară tocmai pentru a pregăti perioada de iarnă. (...) În mandatul meu scurt am semnat (...) pentru 45 de milioane de lei, iar zilele următoare se va face viramentul şi pentru suma de 19 milioane de lei, tocmai pentru ca Primăria Capitalei să nu mai aibă nicio întârziere la plata subvenţiei. Deci, suntem la zi cu subvenţia", a arătat Firea.

Cât priveşte suma în litigiu între RADET şi ELCEN de 280 milioane de lei, edilul şef al Capitalei a anunţat formarea unui colectiv care să analizeze soluţiile posibile.

"Am discutat cu directorul general al ELCEN, domnul Nicolaescu, şi am primit asigurări şi transmit şi eu pe această cale bucureştenilor că nu va fi nicio problemă (...) pentru ca bucureştenii să aibă căldură. Apa caldă şi căldura nu vor fi o problemă în Capitală, în primul rând pentru că Primăria Generală se va achita de responsabilitatea plăţii subvenţiei şi nu va mai amâna această plată aşa cum a făcut-o primarul interimar şi, de asemenea, vom eşalona datoriile către ELCEN", a adăugat Firea.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet demisie demisii gabriela firea primari