x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Extinderea liniei 4 de metrou Parc Bazilescu-Străuleşti va descongestiona traficul şi va reduce poluarea

Firea: Extinderea liniei 4 de metrou Parc Bazilescu-Străuleşti va descongestiona traficul şi va reduce poluarea

08 Iun 2016   •   21:00
Firea: Extinderea liniei 4 de metrou Parc Bazilescu-Străuleşti va descongestiona traficul şi va reduce poluarea

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, salută semnarea de către comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a deciziei privind modificarea proiectului "Extinderea Liniei 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti", adăugând că, prin realizarea acestuia, aproximativ 50 de mii de bucureşteni se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou.

"Rezolvarea problemei traficului sufocant din Capitală începe cu dezvoltarea şi modernizarea transportului public de călători, atât de suprafaţă, cât şi subteran. În acest sens, salut acţiunea de azi a Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu, care a semnat decizia privind modificarea proiectului major 'Extinderea Liniei 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti'. Decizia vizează eşalonarea proiectului în două faze, între perioadele de programare 2007-2013 şi 2014-2020", se arată într-un comunicat de presă semnat de Gabriela Firea.

Ea menţionează că faza I este încadrată pentru finanţare europeană în perioada 2007-2013, iar valoarea eligibilă a acesteia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane de euro reprezintă cofinanţare din partea Uniunii Europene. Iniţial, valoarea întregului proiect a fost estimată la 97,7 milioane de euro.

"Este un proiect important pentru Bucureşti, pentru transportul public din Capitală. Aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou. Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi cea din localităţile Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate. Acest proiect va contribui la creşterea confortului locuitorilor Bucureştiului prin decongestionarea traficului şi reducerea poluării. Timpul de călătorie ar putea fi redus cu 65% după extinderea actualei Linii 4 de metrou din Bucureşti cu un segment în lungime de 1,89 kilometri", a menţionat primarul general ales al Capitalei.

Proiectul face parte din Programul Operaţional "Transport", axa prioritară 1 ,"Modernizarea şi dezvoltarea reţelei de bază TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem durabil de transport şi integrării acestuia în reţelele de transport ale Uniunii Europene" şi se derulează prin Fondul de coeziune. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea