x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Operatorii de salubritate care nu şi-au făcut datoria vor pleca; nu stăm să murim cu un contract în mână

Firea: Operatorii de salubritate care nu şi-au făcut datoria vor pleca; nu stăm să murim cu un contract în mână

07 Ian 2017   •   15:35
Firea: Operatorii de salubritate care nu şi-au făcut datoria vor pleca; nu stăm să murim cu un contract în mână
Sursa foto: FOTO - Diana Oros

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că operatorii de salubritate care nu şi-au făcut datoria în aceste zile în ce priveşte realizarea deszăpezirii riscă să îşi piardă contractele, chiar dacă acestea au fost încheiate pentru 15-20 de ani.

"Privind operatorii de salubritate - lucrurile sunt extrem de clare. Cine şi-a făcut treaba în aceste zile şi ore rămâne sub contract. Cine nu şi-a făcut treaba pleacă. Nu mă sperie faptul că sunt contracte încheiate pe 15-20 de ani. Să mergem noi în faţa unui judecător şi dumnealor să susţină prin avocat că trebuie să lucreze în continuare pentru bucureşteni, iar noi o să venim cu argumentele noastre: cum şi-au făcut datoria şi cum a trebuit să îi impulsionăm din zece în zece minute pentru a-şi face treaba. Nu stăm noi să murim cu un contract în mână. Trebuie să arate cu toţii respect faţă de bucureşteni pentru că din banii lor sunt plătite acele contracte. Şi sunt contracte frumoase din punct de vedere financiar - nu vă imaginaţi că deszăpezirea costă doi lei", a precizat Firea, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ea a subliniat că în această perioadă, în ciuda condiţiilor meteo dificile, Capitala nu a mai fost blocată din punct de vedere al traficului.

"Am avut o zi şi jumătate zăpadă viscolită, am avut ger, vom mai avea în continuare câteva zile dificile. Capitala, în premieră, nu a mai fost blocată, nu au mai fost cartiere inaccesibile. S-a putut pătrunde peste tot, chiar foarte bine. Azi Bucureştiul este la negru, la asfalt - cum se spune", a spus ea.

Edilul general a mai declarat că în cursul nopţii trecute a fost aplicat material antiderapant pe străzile Capitalei, iar în sectoarele 2, 3, 4 şi 6 a început evacuarea şi transportul zăpezii. De asemenea, în această perioadă, operatorii se axează pe degajarea străzilor adiacente.

Edilul general a atras atenţia că, potrivit legii, agenţii economici şi asociaţiile de proprietari au datoria să acţioneze pentru deszăpezire şi îndepărtarea poleiului.

"Sunt trotuare care nu aparţin nici agenţilor economici, nici asociaţiilor de proprietari, iar acestea trebuie să fie deszăpezite sau să se acţioneze cu material antiderapant din partea operatorilor de salubritate, ceea ce am accentuat la comandamentul de iarnă de ieri dimineaţă, de aseară şi de azi dimineaţă. Aşa, cum aţi putut vedea, după ce s-a degajat zona centrală şi s-a acţionat şi în zona a doua, de azi noapte se lucrează deja la eliberarea zăpezii de pe marile trotuare", a spus ea.

Vineri, în urma unui comandament de iarnă convocat la sediul Poliţiei Locale a Capitalei, Gabriela Firea a susţinut că nu va fi de acord ca operatorii de salubritate, care nu au deszăpezit eficient străzile secundare, să îşi menţină contractele în Capitală, invocând inclusiv posibilitate ajungerii la tribunal.

"Sunt câteva sectoare unde deszăpezirea s-a făcut mult mai bine decât în celelalte şi am luat legătura cu cei care au încă minusuri şi am solicitat măsuri de urgenţă pentru remedierea acestor neajunsuri. (...) Am anumite nemulţumiri în ce priveşte deszăpezirea în sectorul 5 şi am rugat foarte mult compania de salubritate pe care chiar ieri am vizitat-o să ia toate măsurile necesare pentru că şi acest sector al Capitalei trebuie să arate la fel ca celelalte. (...) Ei spun că au acţionat, chiar dacă nu s-a văzut atât de bine. Am insistat să se facă o deszăpezire mai eficientă şi în sectorul 5", a punctat Firea.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea salubritate