x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Voi supune aprobării CGMB o nouă solicitare către Guvern de transferare a Centurii Capitalei la PMB

Firea: Voi supune aprobării CGMB o nouă solicitare către Guvern de transferare a Centurii Capitalei la PMB

09 Dec 2019   •   16:59
Firea: Voi supune aprobării CGMB o nouă solicitare către Guvern de transferare a Centurii Capitalei la PMB

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că, la prima şedinţă a CGMB, va supune aprobării consilierilor generali o nouă solicitare către Guvern de a trece Centura Capitalei de la CNAIR la PMB.

Ea a spus, la un Comandament pe probleme de trafic, că Municipalitatea este prima interesată de finalizarea acestui obiectiv de investiţii.

De asemenea, Firea a afirmat că solicită Parlamentului să aprobe modificări legislative, amendamente pe care Municipalitatea le-a propus la Codul rutier, astfel încât linia de tramvai să fie transformată în bandă unică pentru autobuz, acolo unde e permis acest lucru, adică linia de tramvai nu e supraînălţată. Potrivit acesteia, în toată Europa e permis ca autobuzul să poată circula pe linia de tramvai.

Firea a mai spus că a transmis o solicitare către CFR, deoarece ajunsese la o înţelegere amiabilă cu Guvernul anterior, astfel încât în sectorul 2 să nu se mai lase bariera la nivel cu trecere cu calea ferată la ore de vârf. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea