x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar Covid-19 la Spitalul Municipal Timișoara. Cinci cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

Focar Covid-19 la Spitalul Municipal Timișoara. Cinci cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

09 Iul 2020   •   17:41
Focar Covid-19 la Spitalul Municipal Timișoara. Cinci cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

Situație îngijorătoare la Spitalul Municipal Timișoara, cinci cadre medicale și două paciente au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Acestea au intrat în contact cu o pacientă care era internată la Clinica de Dermatologie (din data de 30 iunie), ulterior la Hematologia spitalului. Această pacientă, cu vârsta peste 50 de ani, a fost inițial testată negativ. Ulterior, testele i-au confirmat infecția cu coronavirus. Apoi a murit, potrivit Press Alert.

„Am avut o pacientă care a fost internată la noi la Dermatologie, nu în pavilionul de suport Covid, în urma unui test PCR negativ, fiind cunoscută de noi de câțiva ani. Ulterior, ca urmare a faptului ca prezenta mai multe comorbidități, a fost transferată la Clinica de Hematologie, de unde, după circa două zile, s-a externat la cerere”, a declarat directorul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

Potrivit sursei citate, la 24 de ore după externarea la cerere, femeia s-a simțit rău și s-a prezentat de urgență la Urgențele Spitalului Județean din Timișoara. I s-au recoltat din nou probe, iar până la venirea rezultatului a fost retrimisă la Hematologia Municipalului, unde a stat în izolare până la transferul către Spitalul „Victor Babeș”.

„Cât a fost internată atât la Dermatologie, cât și la Hematologie nu a prezentat simptome respiratorii. Practic, ea a fost tratată pentru bolile ei de bază. Ulterior pozitivării domniei sale, am testat tot personalul din Hematologie, Medicină internă și Gastroenterologie, fiind pe același palier aceste secții – toate testele au ieșit negative cu excepția a două infirmiere și trei asistente care sunt pozitive”, a explicat Malița.

De asemenea, și în cazul altor două paciente care au fost colege de salon la Hematologie cu cea care a fost confirmată inițial cu coronavirus testele au confirmat infecția cu Covid-19.

 

×