x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Bălășești, Galați

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Bălășești, Galați

31 Ian 2020   •   13:49
Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Bălășești, Galați

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aprobat, vineri, Planul de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere ca urmare a apariţiei unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea situată în marginea nordică a localităţii Bălăşeşti, informează Prefectura, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele de sânge şi în organele analizate de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

Imediat ce s-a primit confirmarea, s-a decis eutanasierea preventivă a celor doi porci aflaţi în gospodărie.

În zonă, deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepţia cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără autorizare; animalele sunt supuse catagrafierii şi supravegherii clinice de către medicii veterinari.

Este al patrulea focar de pestă porcină descoperit de la începutul anului.

Pe raza judeţului Galaţi sunt declarate opt focare active în şapte localităţi: Griviţa, Schela, Ţigăneşti, Scânteieşti, Tuluceşti, Mândreşti şi Bălăşeşti. 

×
Subiecte în articol: pesta porcina africana