x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focarul de la centrul din Târgu Jiu se extinde: Încă trei angajați diagnosticați cu noul coronavirus

Focarul de la centrul din Târgu Jiu se extinde: Încă trei angajați diagnosticați cu noul coronavirus

25 Mai 2020   •   10:51
Focarul de la centrul din Târgu Jiu se extinde: Încă trei angajați diagnosticați cu noul coronavirus

Încă trei angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, colegi ai infirmierei diagnosticate cu noul coronavirus, au fost confirmați, luni, cu COVID-19. Cele patru persoane lucrează la un centru cu 36 de copii cu vârste cuprinse între trei luni și 18 ani.

Prima angajată a DGASPC Gorj, confirmată pozitiv, sâmbătă, cu noul coronavirus, este internată în spitalul suport pentru COVID-19, din orașul Târgu-Cărbunești. Luni, alți trei colegi ai acesteia au fost confirmați pozitiv. Aceștia sunt asimptomatici.

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai 2020, a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeași dată au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Mai mulți colegi ai infirmierei sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii.

În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.

(sursa: Mediafax)

×