x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GAFĂ diplomatică. Primăria Iași a folosit la vizita ambasadorului Brummell un steag GREȘIT al Marii Britanii

GAFĂ diplomatică. Primăria Iași a folosit la vizita ambasadorului Brummell un steag GREȘIT al Marii Britanii

de Oana Pavelescu    |    20 Iun 2018   •   13:53
GAFĂ diplomatică. Primăria Iași a folosit la vizita ambasadorului Brummell un steag GREȘIT al Marii Britanii

Vizita ambasadorului Paul Brummell la Iași a fost pigmentată de gafa oficialilor care au aranjat Sala Voievozilor din Palatul Culturii în vederea unui discurs pe care oficialul trebuia să îl susțină. Nu se știe de unde, pe masa lui Brummel a apărut un steag al Marii Britanii care a fost abolit cu 200 de ani în urmă.

Ambasadorul nu a comentat în niciun fel incidentul și s-a comportat ca și cum totul ar fi fost în regulă.

Întrebat fiind de jurnalişti despre România de acum şi cea de acum patru ani, de la preluarea mandatului de ambasador al Marii Britanii, Paul Brummell a declarat că "sunt aspecte de progres în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept". El a subliniat totodată că "la Iaşi se simte şi faptul că progresul trebuie făcut şi în ceea ce priveşte infrastructura". 



"Sunt foarte fericit că în ceea ce priveşte legăturile bilaterale dintre România şi Marea Britanie toţi indicatorii sunt mai buni acum decât acum patru ani în urmă. De exemplu, valoarea schimburilor comerciale a crescut, nivelul în domeniul apărării şi securităţii s-a întărit. (...) În ceea ce priveşte legăturile dintre oameni, a crescut comunitatea românească din Marea Britanie, a ajuns pe al doilea loc, după polonezi, în ceea ce priveşte cetăţenii din Marea Britanie care au fost născuţi într-o altă ţară. România are şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană", a răspuns diplomatul englez jurnaliştilor. 

×