x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gălăţean, salvat cu elicopterul SMURD după ce şi-a omorât soţia şi a încercat să se sinucidă

Gălăţean, salvat cu elicopterul SMURD după ce şi-a omorât soţia şi a încercat să se sinucidă

06 Feb 2016   •   20:26
Gălăţean, salvat cu elicopterul SMURD după ce şi-a omorât soţia şi a încercat să se sinucidă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Trei echipe medicale de la Ambulanţă şi de la Spitalul de Urgenţă Galaţi, dar şi echipajul unui elicopter SMURD au intervenit sâmbătă pentru a salva viaţa unui bărbat de 51 ani care a încercat să se sinucidă, după ce şi-a ucis soţia.

Bărbatul şi-a înfipt un cuţit în gât, iar după aceea a sunat la 112 ca să anunţe că şi-a înjunghiat mortal soţia şi că vrea să-şi ia viaţa. Crima s-a petrecut sâmbătă în localitatea Căueşti din comuna Drăguşeni, judeţul Galaţi. Iniţial, spre sat a plecat un echipaj al ambulanţei care, ulterior, a cerut şi sprijinul poliţiştilor deoarece la adresa solicitată uşa era încuiată.

"La sosirea echipajului, s-a constatat că intrarea în casă era închisă, dar înăuntru era un bărbat care îşi ţinea soţia în braţe, aceasta era decedată. S-a anunţat poliţia care a facilitat accesul echipajului medical la faţa locului. Asistentul a constatat că femeia de 49 ani avea o plagă înjunghiată la nivelul gâtului, în zona submentonieră. Soţul, un bărbat de 51 ani, încă trăia şi era conştient, dar avea o plagă identică la gât tot în regiunea submentonieră, plagă cu hemoragie foarte mare, dar încă era cooperant. A fost chemat în sprijin elicopterul SMURD", a declarat directorul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Potrivit şefului SMURD-UPU Galaţi Angel Trifan, traumatismele suferite de bărbat sunt foarte grave, se află în stare comatoasă şi urmează să fie operat.

"Are o plagă tăiată la nivelul gâtului, în faţă, deci anterior. Nu ştim cât de profundă este şi dacă este şi cu afectare de trahee. L-am protezat ventilator. Este în stare gravă", a precizat Angel Trifan.

Procurorii cercetează împrejurările în care s-a produs tragedia.

"La faţa locului a fost găsită o femeie decedată. Din primele date ale anchetei se pare că are 49 de ani şi este victima violenţei soţului. Soţul i-a produs leziuni prin violenţă la nivelul gâtului şi apoi s-a autoagresat", a precizat procurorul Emanuel Rizea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În urma tragediei au rămas patru copii, doi băieţi şi două fete de nouă, 13, 19 şi 26 ani. AGERPRES

×