x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Alunecare de teren în localitatea Izvoarele; o stână cu 250 de oi, evacuată

Galaţi: Alunecare de teren în localitatea Izvoarele; o stână cu 250 de oi, evacuată

02 Mar 2017   •   19:44
Galaţi: Alunecare de teren în localitatea Izvoarele; o stână cu 250 de oi, evacuată

În vecinătatea satului Izvoarele s-a produs o alunecare de teren pe versantul unui deal din cauza ploilor din ultima perioadă, fiind necesară evacuarea unei stâne de oi din zonă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă. 

Potrivit acestuia, alunecarea de teren a fost anunţată de primarul localităţii, la faţa locului deplasându-se o grupare operativă a ISU. 

''Alunecarea de teren se întinde deja pe 200 de metri, însă nu reprezintă, deocamdată, nicio ameninţare pentru locuinţele din satul Izvoarele sau pentru drumul judeţean din apropiere. Totuşi, pe versantul dealului se află şi o conductă magistrală de gaze naturale, fiind anunţată compania de gaze proprietară a conductei. Deocamdată, s-a luat decizia evacuării celor 250 de oi şi a ciobanilor de la stâna care se află în apropierea zonei în care s-a produs alunecarea de teren", a spus Chiriţă. 

El a precizat că situaţia rămâne sub monitorizarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi pompierilor voluntari din localitate. 

Localitatea Izvoarele este cunoscută ca fiind situată într-o zonă seismică deosebită, în anul 2013 fiind înregistrate de la finele lunii septembrie şi până în noiembrie nu mai puţin de 437 de seisme, de diferite intensităţi. Alte 30 de cutremure, cu intensitatea maximă de 2,4 grade pe scara Richter, s-au înregistrat în septembrie şi octombrie 2014. După mai multe măsurători ale specialiştilor de la INFP, aceştia au precizat că seismele sunt de natură tectonică şi nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă, pe seama cărora localnicii pun şi acum producerea seismelor, dar şi alunecările de teren. AGERPRES

×