x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați - Blocul în care a explodat o butelie nu mai este sigur. Toți locatarii, evacuați

Galați - Blocul în care a explodat o butelie nu mai este sigur. Toți locatarii, evacuați

19 Mar 2017   •   18:20
Galați - Blocul în care a explodat o butelie nu mai este sigur. Toți locatarii, evacuați

O deflagrație puternică a zguduit sâmbătă seară un bloc de locuințe din Galati. Explozia a fost atât de mare încât s-a auzit din partea cealaltă a orașului. Nenorocirea s-a întamplat la etajul 4 al unui bloc de garsoniere.

19 apartamente au fost afectate de suflul exploziei, iar mulți dintre locatari și-au petrecut noaptea într-un adăpost al primăriei. Din păcate, o fetiță de un an și 6 luni a murit în mâinile medicilor din cauza rănilor pe care le-a suferit în urma exploziei.

”A fost adusă o fețiță de un an și jumatate, în stop cardio-respirator, în urma unei explozii de butelie. S-a încercat resuscitare 60 de minute și s-a declarat decesul”, a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu din cadrul Spitalului de pediatrie Galați.

Alți doi bărbați au fost răniți în urma exploziei. Ei au fost preluați de echipajele SMURD. Doi copii și o femeie de 60 de ani au suferit atacuri de panică, dar nu au mai avut nevoie de spitalizare. Din păcate, în blocul ”groazei” nu se poate locui in aceasta noapte.

”Blocul este evacuat în totalitate. Așteptăm experți pentru evaluare”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, purt. de cuv. I.S.U. Galați.

Mulți dintre cei afectați de explozie au ales să plece la rude. 6 persoane vor fi gazduite în centrul de primire urgență al Primăriei Galați. Duminică este așteptată o echipă de experți care va stabili cât de afectată este structura de rezistență a blocului.

Persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de explozia produsă sâmbătă seara pot înnopta la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei Galaţi, administraţia punându-le la dispoziţie şi mijloace de transport, a anunţat edilul municipiului, Ionuţ Pucheanu. 


"Au fost deja oameni evacuaţi - etajul IV complet, etajul III pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte - cei care nu au avut unde să doarmă în această seară - sunt duşi la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei, acolo vor avea toate condiţiile, li s-a pus la dispoziţie un mijloc de transport. Etajul patru şi etajul trei au fost securizate pentru această seară şi pentru celelalte zile; până când se va remedia problema vor fi păzite atât de poliţiştii locali, cât şi de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezenţa unui reprezentant al Poliţiei locale şi al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme", a spus Pucheanu. 

Potrivit acestuia, duminică dimineaţă, în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care se va desfăşura la locul exploziei, se va stabili cum va sprijini Primăria Galaţi refacerea locuinţelor afectate de explozie, urmând ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să stabilească dacă blocul mai poate sau nu să fie consolidat. 

După explozie, toate apartamentele de la etajul IV au fost distruse, iar cele de la etajele III şi o parte din cele de la II au fost şi ele avariate. Doar locatarii de la parter şi etajul I s-au putut reîntoarce în apartamente pentru a dormi în siguranţă. 

O explozie s-a produs sâmbătă seară într-un bloc din municipiul Galaţi, în urma căreia un copil de un an, a murit iar alte patru persoane, printre care şi doi copii, au fost transportate la spital. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a precizat că explozia a avut drept cauză, cel mai probabil, o acumulare de gaz de la o butelie. 

Suflul exploziei a afectat 19 apartamente, din care cinci au fost distruse. 

×