x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu

Galaţi: Focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu

30 Mar 2016   •   17:12
Galaţi: Focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a confirmat existenţa unui focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu, după ce trei elevi au fost internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi cu suspiciune de TBC, la o săptămână după ce bacilul Koch a fost confirmat la o profesoară din şcoala respectivă, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

DSP Galaţi a declanşat, săptămâna trecută, o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din municipiu, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie. Purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi a confirmat faptul că, în afară de profesoară, la Spitalul de Pneumoftiziologie se mai află internaţi şi trei elevi cu suspiciune de TBC, iar Şcoala 42 de află sub atenta monitorizare a DSP.

În urmă cu câteva săptămâni, profesoara de engleză de la Şcoala nr. 42 a început să se simtă rău, dar a pus totul pe seama răcelilor sezoniere. Când a văzut că boala se agravează, şi-a făcut un set de analize şi aşa a aflat că suferă de o boală pulmonară.

'S-a confirmat că o doamnă profesoară are bacilul Koch şi este internată. După ce ni s-a confirmat că profesoara are bacilul Koch şi este internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a început testarea elevilor. Toţi vor fi testaţi şi dacă dermoreacţia este pozitivă vor trebui să facă şi radiografia pulmonară. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare', a spus Liliana Iordăchescu.

Potrivit asistentei medicale din şcoală, Maricica Blehoianu, s-a efectuat testul rapid pentru depistarea bolii pulmonare la 185 dintre cei aproximativ 500 de elevi ai unităţii de învăţământ, iar 90 dintre aceştia prezintă risc mare pentru TBC, urmând să facă radiografii pulmonare.

'S-au luat şi alte măsuri pentru dezinfectarea incintei şcolii, dar ancheta epidemiologică încă nu a fost finalizată', a spus Maricica Blehoianu.

Directorul adjunct al şcolii, Cornel Neştian, a precizat că şi cadrele didactice şi-au făcut radiografii pulmonare.

Părinţii elevilor sunt îngrijoraţi, mai ales după rezultatele testării preliminare a copiilor, şi cer ca toate cadrele didactice să facă analize medicale amănunţite, la începerea fiecărui an şcolar. AGERPRES

×