x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Sute de persoane - la Ziua Porţilor Deschise de la Flotila Fluvială Mihail Kogălniceanu

Galaţi: Sute de persoane - la Ziua Porţilor Deschise de la Flotila Fluvială Mihail Kogălniceanu

12 Aug 2018   •   15:20
Galaţi: Sute de persoane - la Ziua Porţilor Deschise de la Flotila Fluvială Mihail Kogălniceanu

Sute de persoane au participat duminică, pe Faleza Dunării din Galaţi, la Ziua Porţilor Deschise de la Flotila Fluvială Mihail Kogălniceanu Brăila, eveniment organizat cu prilejul zilei de 15 august - sărbătoarea Sfintei Maria, patroana Marinei Române. 

Manifestarea a început cu ceremonialul de ridicare a pavilionului pe cele trei nave militare ancorate în rada portului Galaţi, geacului şi marelui pavoaz, după care grupuri de gălăţeni au păşit la bordul vaselor pentru a le vizita. Copii au primit gogoşi calde, s-au întâlnit cu Zeul Neptun şi piraţii mării şi au fost antrenaţi în jocuri marinăreşti. 

Concomitent, pe malul Dunării au fost organizare ateliere de tehnică de boarding şi aparatură de vedere pe timp de noapte, de armament de infanterie şi aparatură de cercetare şi orientare, de tehnică de comunicare şi tehnică de armament, de confecţionare noduri marinăreşti. 

Potrivit contraamiralului de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale, cele trei nave militare aduse în portul Galaţi cu ocazia Zilei Porţilor Deschise sunt nava amiral monitor, o vedetă blindată şi o vedetă fluvială. Cele trei nave au aceeaşi misiune pe care o au toate navele Flotilei Fluviale, respectiv de asigurare a libertăţii navigaţiei pe Dunăre, de sprijinire a forţelor terestre şi de sprijinire a autorităţilor locale în cazul situaţiilor de urgenţă. 

"Suntem la Galaţi pentru că aici este şi zona noastră de responsabilitate. Vrem să arătăm şi publicului gălăţean preocupările noastre, modul nostru de existenţă. Suntem prezenţi cu trei nave militare de diferite tipuri: monitor, vedetă blindată, vedetă dragoare, precum şi cu o serie de ateliere interactive organizate la mal, de armament, noduri marinăreşti, tehnică specifică de comunicare", a declarat Cornel Rogozan. 

El a precizat că zona de responsabilitate a unităţii porneşte de la Călăraşi, de la kilometrul 375 al Dunării interioare şi până la vărsare, incluzând Delta Dunării cu zona lagunară, unde acţionează Batalionul de Infanterie Marină de la Babadag. Pe lângă această unitate, flotila mai are Divizionul 67 nave purtătoare de artilerie, Divizionul 88 vedete fluviale, Divizionul 131 nave logistice. 

Cele trei nave aduse, duminică, la Galaţi, vor participa şi la spectacolul fluvial ce se va desfăşura de Ziua Marinei, pe 15 august. AGERPRES

×