x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Tatăl gemenelor găsite moarte într-un sac pus într-un frigider a fost reţinut pentru omor

Galaţi: Tatăl gemenelor găsite moarte într-un sac pus într-un frigider a fost reţinut pentru omor

16 Mar 2016   •   12:02
Galaţi: Tatăl gemenelor găsite moarte într-un sac pus într-un frigider a fost reţinut pentru omor
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Tatăl fetiţelor gemene, din Galaţi, găsite moarte, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un sac pus într-un frigider, a fost reţinut, miercuri dimineaţă, de către procurori pentru omor, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, a declarat corespondentului News.ro că în cazul fetiţelor nou-născute, găsite moarte, a fost reţinut, miercuri dimineaţă, pentru 24 de ore, iar încadrarea juridică este cea de omor.

Sursa citată a precizat că, în urma audierilor, se va stabili dacă bărbatul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Tribunalului Galaţi au început, duminică, o anchetă, după ce două fetiţe nou-născute, gemene, au fost găsite moarte într-un frigider, puse într-un sac, descoperirea fiind făcută de un echipaj SMURD chemat pentru mama copiilor, aflată în stop cardio-respirator. Anchetatorii spun că, duminică, a fost solicitată, printr-un apel la 112, intervenţia de urgenţă a cadrelor medicale pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Galaţi, care se afla în stare gravă. 

Echipajul SMURD ajuns la locul indicat a constatat că femeia era în stop cardio-respirator şi, în pofida manevrelor de resuscitare, ea a murit în scurt timp.

Cadrele medicale au aflat că femeia abia născuse şi au solicitat să îi consulte pe copii, dar aceştia au fost găsiţi morţi, puşi într-un sac menajer, în frigider.

Luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, a declarat că medicii legişti au formulat primele concluzii în privinţa morţii celor doi nou-născuţi gemeni şi a mamei acestora.

"Moartea femeii s-a datorat hemoragiei provocate de naştere, iar în privinţa nou-născuţilor, aceştia s-au născut vii, moartea datorându-se asfixiei mecanice prin înec. Sunt concluziile preliminarii ale necropsiilor efectuate în privinţa acestora”, a afirmat Liliana Istrate.

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi care a declanşat o anchetă socială, dat fiind faptul că femeia care a murit mai avea şase copii.

×