x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO! Marşul "Dumnezeu nu face politică" a avut loc sâmbătă, în Capitală

GALERIE FOTO! Marşul "Dumnezeu nu face politică" a avut loc sâmbătă, în Capitală

de Anca Arambaşa    |    19 Noi 2016   •   19:44
GALERIE FOTO! Marşul "Dumnezeu nu face politică" a avut loc sâmbătă, în Capitală
Sursa foto: Facebook page: Sustin LGBT

Comunitatea LGBT din Bucureşti au organizat sâmbătă, marşul "Dumnezeu nu face politică", ca o reacţie la iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a modifica Constituţia, unde să se precizeze că familiile sunt formate exclusiv dintre un bărbat şi o femeie şi astfel să condamne căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Organizatorii le-au dat întâlnire tuturor susţinătorilor la orele 14:00 în Piaţa Romană, cu scopul transmiterii politicienilor aflaţi în plină campanie electorală că "drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserica este un principiu constituţional de bază".

Participanţii au mărşăluit de la Piaţa Romană până la Piaţa Victoriei, cu pancarte pe care scria ”Tehnocrația strică România, ”Dragostea nu poate fi revizuită”, sau ”Dumnezeu nu face politică”.

CLICK PE POZA, PENTRU GALERIE FOTO

FOTO: Anca Arambasa

Marşul face parte din campania "Sustin LGBT", cu sprijinul Asociaţiei MozaiQ şi Asociaţiei TRANSform.

CLICK pe IMAGINE pentru GALERIA FOTO

Evenimentul a fost creat pe Faceebok unde organizatorii au postat următorul mesaj:

"Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii? 

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine. 

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT"

×