x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Garda de Coastă a confiscat 5 tone de rapane pescuite ilegal

Garda de Coastă a confiscat 5 tone de rapane pescuite ilegal

19 Oct 2015   •   15:03
Garda de Coastă a confiscat 5 tone de rapane pescuite ilegal
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Garda de Coastă a confiscat de la bordul unui pescador întreaga încărcătură cu melci din specia rapana capturată ilegal, la sfârşitul săptămânii trecute, în apele teritoriale româneşti.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ion Alexandru, a anunţat, luni, că agenţii Grupului de Nave Constanţa al Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unui pescador sub pavilion românesc, acostat în Portul Constanţa, aproximativ cinci tone de melci marini rapana în cochilie, marfa de contrabandă fiind încărcată în saci pentru a a fi transportată în afara portului.

În urma verificării documentelor prezentate de comandantul ambarcaţiunii, un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, s-a constatat că acesta nu deţinea permis de pescuit, eliberat de autorităţi, pentru uneltele folosite la această activitate, respectiv unelte de pescuit tip beam-traul (sistem de plase ataşat unui plug pentru traularea pe fundul mării).

Marfa de contrabandă a fost reţinută şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale iar nava cu aparatura şi uneltele de pescuit, evaluate la 1 075 000 lei, a fost indisponibilizată iar echipajul este cercetat pentru pescuit ilegal.

×