x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale George, elevul ”cu ADHD” din Pitești, a fost trimis la psihiatru. Ce spun specialiştii

George, elevul ”cu ADHD” din Pitești, a fost trimis la psihiatru. Ce spun specialiştii

10 Noi 2016   •   13:57

Elevii din Piteşti care au refuzat să intre la ore din cauza unui coleg despre care aflaseră că suferă de ADHD au fost audiaţi la Parchet. Cei mici au fost însoţiţi şi de părinţiii care i-au încurajat să protesteze şi pe care o organizaţie pentru protecţia persoanelor cu dizabilităţi i-a acuzat de şantaj şi instigare la ură.

Timp de trei zile, George, copilul presupus că suferă de ADHD, a fost lăsat singur în clasă în timp ce colegii lui îi refuzau dreptul de a învăţa într-o şcoală normală. Trimis la psihiatru, băiatul s-a întors la şcoală cu o hârtie care atestă că nu suferă de nicio tulburare de hiperactivitate. Cancerul de care s-a vindecat, pierderea părinţilor biologici, adopţia şi respingerea lui de copiii de aceeaşi vârstă cu el sunt traume de care trebuie acum să se vindece, scrie antena3.ro.

Povestea lui George

Timp de trei zile, elevii unei școli din Pitești au protestat pe holuri şi au refuzat să intre la ore alături de George, despre care au spus că este violent.

Din sala de clasă unde a fost lăsat singur, băiatului i-a fost greu să înţeleagă protestul de pe holurile şcolii.

George este un copil cu o inteligenţă peste medie care a trecut prin prea multe traume, spun psihologii. Abandonat de părinţii biologici, George şi-a câştigat o familie adoptivă.  După adopţie, băiatul s-a îmbolnăvit de cancer, iar după ce s-a vindecat, s-a lovit de refuzul şcolii de a-l accepta şi de a-l înţelege.

După protestul colegilor de clasă, George a fost trimis la psihiatru, în Bucureşti. A fost retras o săptămână de la şcoală pentru evaluări medicale, apoi George s-a întors în clasă, dar împreună cu mama sa. De săptămâna viitoare, un psiholog îi va fi alături la ore ca să-l ajute.

 

Citeşte şi „Cazul Pitești”. Elevi pe care școala nu știe să-i ajute

Noua strategie în Educație: megarezultate cu zero bani

 

 

×