x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Giurgiu: 228 de focare de pestă porcină în 62 de sate. 9.000 de porci au fost uciși

Giurgiu: 228 de focare de pestă porcină în 62 de sate. 9.000 de porci au fost uciși

03 Oct 2019   •   15:17
Giurgiu: 228 de focare de pestă porcină în 62 de sate. 9.000 de porci au fost uciși

În judeţul Giurgiu sunt 228 de focare de pestă porcină africană în 62 de sate, ultimele fiind depistate în localităţile Frăteşti şi Bălanu, a declarat directorul adjunct al DSV Giurgiu, Claudiu Şerban. Până acum au fost înregistrate 929 de capete de porci morţi în urma manifestării bolii, 1.810 porci au fost omorâți în focare şi 7.289 de porci au fost ucişi preventiv în 760 de curţi.

"În judeţul Giurgiu au fost depistate 220 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei din 62 de sate, trei în exploataţii comerciale cu număr redus de capete şi cinci în ferme cu mii de capete, respectiv un focar la Letca, trei focare la Hereşti şi unul la o fermă din Cetatea", a spus acesta.

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a afirmat că până acum au fost închise 27 de focare. "La momentul acesta se desfăşoară şi o campanie de vânătoare pe toate fondurile de vânătoare. În Giurgiu PPA a apărut de la mistreţi, ei au fost primii care au infestat iarba, de asemenea o parte din vină o au şi locuitorii pentru că nu toţi declară cazurile de îmbolnăvire. Avem 37 de unităţi administrative teritoriale afectate dintr-un total de 54 în judeţ şi ucidere preventivă în 19 localităţi.", a explicat prefectul.

În judeţ au fost făcute raportări cu porcii ucişi pentru a preveni răspândirea virusului PPA şi populaţia urmează să primească despăgubiri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pestă porcină