x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Giurgiu: Dunărea, aproape de cota de atenţie; Prefectul a instituit dispozitivul de apărare

Giurgiu: Dunărea, aproape de cota de atenţie; Prefectul a instituit dispozitivul de apărare

10 Mar 2016   •   14:11
Giurgiu: Dunărea, aproape de cota de atenţie; Prefectul a instituit dispozitivul de apărare
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica, a declarat joi, pentru AGERPRES, că din ordinul Instituţiei prefectului judeţului Giurgiu localităţile din judeţ riverane Dunării au intrat în dispozitivul de apărare, având în vedere creşteri ale cotelor apelor Dunării ce vor depăşi în următoarele zile cota de inundaţii.

'După ce INM a transmis o avertizare de cod galben pentru judeţul Giurgiu privind depăşirea cotelor de inundaţii la Dunăre, Instituţia prefectului judeţului Giurgiu a emis un ordin prin care localităţile riverane Dunării au intrat în dispozitivul de apărare în perioada 10-18 martie. Deocamdată, avem o cotă a apelor Dunării la Giurgiu de 561 de centimetri, în condiţiile în care cota de atenţie este de 570 de centimetri. Pentru următoarele zile specialiştii INM au preconizat o creştere a debitului apelor Dunării la intrarea în ţară până la 12 mii de metri cubi pe secundă, ceea ce înseamnă că la Giurgiu ne putem aştepta la o cotă de 650 de centimetri, puţin mai mare decât cota de inundaţii de 640 de centimetri. În acest moment suntem în faza întâi de apărare în incinta îndiguită din zona Vedea-Slobozia şi este asigurat serviciul de permanenţă în toate localităţile din judeţ riverane Dunării', a declarat Dragoş Stoica.

Avertizarea privind creşterea cotelor apelor Dunării este valabilă pentru sectorul fluviului din zona judeţului Giurgiu până în data de 18 martie. AGERPRES

×