x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gorj: Peste 150 de romi au protestat în fața Prefecturii din Târgu-Jiu

Gorj: Peste 150 de romi au protestat în fața Prefecturii din Târgu-Jiu

29 Sep 2017   •   16:59
Gorj: Peste 150 de romi au protestat în fața Prefecturii din Târgu-Jiu

Circa 150 de persoane de etnie romă au protestat vineri, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, acestea fiind nemulţumite de faptul că autorităţile au luat decizia să închidă târgul de haine vechi din municipiu, unde îşi desfăşurau activitatea o parte dintre aceştia.

Printre mesajele scandate de sindicalişti s-au numărat "Vrem dreptate" şi "Nu vrem să furăm". Aceştia au purtat şi pancarte cu mesaje precum "Vrem să fim plătitori de taxe", "Vrem să muncim", "Jos discriminarea" şi "Vrem acte de proprietate".

"Protestăm pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romilor, care sunt foarte multe. Noi vrem să scadă infracţionalitatea, să-şi câştige existenţa şi să găsim soluţii să dispară problemele care au fost până în prezent", a declarat preşedintele Partidei Romilor, Nelu Pavel.

Protestul a fost autorizat de autorităţi şi s-a desfăşurat fără incidente, în zonă fiind prezente echipaje de jandarmi şi poliţişti.

Municipalitatea a luat decizia închiderii târgului de haine vechi susţinând că veniturile aduse de acest târg nu acoperă decât 5% din cheltuielile primăriei cu menţinerea şi întreţinerea spaţiului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: romi protest gorj