x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gripa mai face o victimă. Un bărbat a murit în Institutul Regional de Oncologie

Gripa mai face o victimă. Un bărbat a murit în Institutul Regional de Oncologie

12 Feb 2018   •   15:56
Gripa mai face o victimă. Un bărbat a murit în Institutul Regional de Oncologie

Un bărbat internat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) a murit în spital din cauza virusului gripal, acesta fiind al doilea deces provocat de gripă raportat în ultima săptămână de unitatea medicală. 

Managerul IRO, Mirela Grosu, a declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul în vârstă de 49 de ani era internat la Clinica de Hematologie pentru a se trata pentru leucemie acută mieloblastică. 

"Gripa a debutat pe 27 februarie. Pe 1 februarie am primit confirmarea. Pacientul a fost mutat la terapie intensivă. Pacienţii care suferă de leucemie sunt cei mai expuşi riscurilor, mai ales în contextul epidemiei de gripă, deoarece au sistemul imunitar extrem de scăzut", a declarat Mirela Grosu. 

Acesta este cel de-al doilea deces cauzat de gripă înregistrat în spital. 

La data de 5 februarie, IRO a intrat în carantină, după ce la zece dintre pacienţi s-a confirmat prezenţa virusului gripal. Dintre aceştia, cinci au fost duşi în stare gravă la Clinica de Terapie Intensivă, doi dintre ei decedând. 

În prezent la terapie intensivă mai este un singur pacient care are şi virus gripal, iar alţi doi sunt în Clinica de Hematologie.

Totalul celor decedat până la ora actuală din cauza gripei a ajuns la 20.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripă barbat mort