x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Halucinant! Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să spargă un proiectil descoperit pe câmp

Halucinant! Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să spargă un proiectil descoperit pe câmp

31 Mar 2018   •   15:00
Halucinant! Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să spargă un proiectil descoperit pe câmp

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Cotârgaci, comuna Bălţaţi, a fost adus în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce a lovit cu un ciocan un proiectil rămas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.  

 
Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că bărbatul a găsit proiectilul pe un câmp de la marginea satului, l-a dus acasă, unde a încercat să îl spargă cu ajutorul unui ciocan pentru a-l duce la fier vechi, moment în care s-a produs o deflagraţie.  
 
"Pacientul este policontuzionat în urma exploziei unui obuz. Are urme de corp străin metalic la ambele mâini, la nivelul ochilor, şi arsură de gradul I la nivelul feţei. A fost adus cu un mijloc de transport propriu la Centrul de Primire Urgenţe de la Spitalul din Târgu Frumos, după care a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Sfântul Spiridon", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.  
 
La faţa locului s-au deplasat echipe de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi şi se fac verificări la nivelul secţiei din Târgu Frumos, sub directa coordonare a şefului acesteia.  
 
"Recomandăm tuturor persoanelor care găsesc astfel de dispozitive să nu le atingă şi să apeleze, de îndată, numărul unic de urgenţă 112", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi. AGERPRES 

 

 

 

×
Subiecte în articol: barbat ranit proiectil