x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: Incendiu puternic la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni

Harghita: Incendiu puternic la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni

05 Sep 2016   •   18:14
Harghita: Incendiu puternic la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un incendiu puternic a izbucnit luni după amiază la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni, la faţa locului intervenind mai multe echipaje ale pompierilor profesionişti şi civili. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că, din primele informaţii, incendiul a cuprins cheresteaua şi rumeguşul aflate într-o hală a fabricii şi se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. 

La faţa locului intervin trei echipaje de pompieri de la Detaşamentul ISU Gheorgheni, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Ditrău, Joseni, Ciumani şi Lăzarea, cu câte o autospecială. De asemenea, un echipaj SMURD, două autospeciale complexe de primă intervenţie şi un autocamion cu motopompă sunt prezente la locul incendiului, iar Grupa operativă a ISU Harghita se află la Gheorgheni pentru coordonarea intervenţiei. 

Alina Ciobotariu a precizat că incendiul este localizat, nu există risc de propagare şi se acţionează pentru stingerea lui şi pentru degajarea rumeguşului din hală. 

Cauza izbucnirii focului va fi stabilită după finalizarea operaţiunii de stingere, când se va face şi o evaluare a pagubelor. AGERPRES 

×