x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: O ursoaică cu doi pui, îndepărtată de jandarmi din staţiunea Borsec. Populaţia - avertizată prin RO-ALERT

Harghita: O ursoaică cu doi pui, îndepărtată de jandarmi din staţiunea Borsec. Populaţia - avertizată prin RO-ALERT

12 Noi 2019   •   22:30
Harghita: O ursoaică cu doi pui, îndepărtată de jandarmi din staţiunea Borsec. Populaţia - avertizată prin RO-ALERT

O ursoaică cu doi pui a fost îndepărtată de jandarmi din staţiunea Borsec, iar populaţia din zonă a fost avertizată de pericol printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a precizat că, în cursul serii, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a semnalat faptul în staţiunea Borsec, la containerele de gunoi de lângă blocurile ANL se află o ursoaică cu doi pui.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, care a îndepărtat ursoaica şi puii acesteia în pădure.

Echipajul a rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că animalele sălbatice nu revin.

Populaţia din zonă a fost avertizată despre existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT, iar la faţa locului a fost trimis, în sprijin, şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Jandarmii au fost chemaţi la Borsec şi în cursul nopţii de luni spre marţi, după ce un bărbat a anunţat faptul că în curtea sa se află o ursoaică cu trei pui, care provoacă stricăciuni.

Până la sosirea echipajului de jandarmi, animalele plecaseră în pădure.

IJJ Harghita le reaminteşte cetăţenilor să manifeste grijă asupra depozitării resturilor menajere, să nu încerce să hrănească animalele sălbatice, să nu le fotografieze ori filmeze şi să anunţe autorităţile despre prezenţa acestora prin apelarea la numărul de urgenţă 112.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ursoaica 'RO-ALERT'