x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: Tânăr de 28 ani, în spital după ce a fost atacat de urs la stână

Harghita: Tânăr de 28 ani, în spital după ce a fost atacat de urs la stână

13 Aug 2017   •   19:10
 Harghita: Tânăr de 28 ani, în spital după ce a fost atacat de urs la stână

Un tânăr de 28 de ani, din localitatea Voşlobeni, a fost internat la Spitalul municipal din Gheorgheni, duminică după amiază, după fost atacat de urs la stâna de vaci la care se afla, în prezent starea lui fiind stabilă. 

Potrivit asistentelor de la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Gheorgheni, păstorul a povestit că se afla la stână, în circa un kilometru de localitatea Voşlobeni şi dădea de mâncare la animale, moment în care a fost atacat de urs. 

Bărbatul a fost muşcat de coapsa şi antebraţul drept, cel mai probabil ursul fiind alungat de câinii de la stână şi de ceilalţi păstori. 

El a ajuns în stare stabilă la spitalul din Gheorgheni, urmând să fie internat la Secţia de Chirurgie, unde va fi supravegheat şi va primi tratament de specialitate. 

Este a opta persoană din Harghita care ajunge la spital, în acest an, în urma unui atac de urs. Ultimul caz a fost înregistrat luna trecută, când doi ciobani din zona Mădăraş au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs când se aflau cu oile la păscut. 

În acest an, urşii au creat numeroase probleme locuitorilor din Harghita, zeci de animale fiind ucise de sălbăticiunile care au atacat stânele. De asemenea, s-au înregistrat pagube şi în culturile agricole sau în stupine. 

La Băile Tuşnad, au fost relocate mai multe exemplare care coborau în staţiune şi provocau neplăceri localnicilor şi turiştilor. 

Autorităţile din Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov, dar şi reprezentanţi ai composesoratelor, ai asociaţiilor de vânătoare sau fermieri, au protestat în urmă cu o lună, la sediul Ministerului Mediului şi au cerut derogare pentru împuşcarea urşilor periculoşi, respectiv a celor care fac pagube materiale şi pun în pericol vieţile oamenilor. AGERPRES

×