x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Gater ilegal descoperit de jandarmi şi Garda Forestieră

Hunedoara: Gater ilegal descoperit de jandarmi şi Garda Forestieră

11 Noi 2016   •   15:44
Hunedoara: Gater ilegal descoperit de jandarmi şi Garda Forestieră

Un gater care funcţiona fără autorizaţiile legale a fost descoperit de jandarmi într-o acţiune desfăşurată împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere în comuna Lăpugiu de Jos, activitatea de prelucrare a lemnului fiind oprită şi sesizaţi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, a informat vineri Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara. 

'În incinta halei şi în imediata apropiere a acesteia, jandarmii şi reprezentanţii Gărzii Forestiere au găsit material lemnos, fasonat şi nefasonat, care nu era marcat şi pentru care nu s-au putut prezenta documente justificative', a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu. 

De la faţa locului au fost ridicaţi aproape 16 metri cubi de material lemnos, molid ce fusese debitat sub formă de grinzi sau cherestea. Lemnul a fost transportat la Ocolul Silvic din comuna Dobra, iar gaterul a fost închis. 

Împotriva proprietarului gaterului jandarmii au întocmit acte de sesizare penală cu privire la săvârşirea faptelor de tăiere fără drept şi furt de material lemnos, documentele fiind înaintate vineri procurorilor. 

Valoarea prejudiciului urmează să fie calculată în timpul anchetei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gater ilegal taieri ilegale de paduri