x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Un bărbat a fost amendat după ce a intrat cu mașina pe o zonă pietonală a cetății Sarmizegetusa

Hunedoara: Un bărbat a fost amendat după ce a intrat cu mașina pe o zonă pietonală a cetății Sarmizegetusa

10 Aug 2017   •   15:54
Hunedoara: Un bărbat a fost amendat după ce a intrat cu mașina pe o zonă pietonală a cetății Sarmizegetusa

Un bărbat de 48 de ani, din Slobozia, a fost amendat cu 300 de lei de jandarmii montani din cadrul postului Sarmizegetusa Regia- Grădiştea de Munte pentru că a încălcat regulamentul de vizitare al cetăţii dacice, a informat joi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara.

Potrivit jandarmilor, bărbatul a intrat cu maşina pe o porţiune de drum în lungime de 900 de metri, ce este destinată doar pietonilor care urcă la cetatea dacică din Munţii Orăştiei.

Interdicţia de a urca cu maşina pe acel tronson de drum este afişată la loc vizibil, chiar înainte de porţiunea dedicată celor care merg pe jos.

"Persoana în vârstă de 48 ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, a pătruns cu autoturismul pe tronsonul de drum pietonal pavat de 845 m din zona administrativă a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia - Grădiştea de Munte. Pe respectiva porţiune de drum este interzis accesul cu autovehicule, motociclete, mopede sau orice alt tip de vehicule, cu excepţia acelora care transportă persoane cu dizabilităţi locomotorii, a vehiculelor utilitare autorizate sau a celor pentru intervenţii", a explicat căpitanul Iulian Pătru de la IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care vizitează monumentul istoric Sarmizegetusa Regia - Grădiştea de Munte să respecte regulamentul de vizitare ce a fost stabilit de Consiliul Judeţean Hunedoara, cetatea dacică aflându-se în administrarea autorităţilor judeţene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: amendat zonă cetăţii Sarmizegetusa