x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi - Câteva mii de persoane au venit în piaţă cu două ore mai devreme pentru a marca Ziua Unirii

Iaşi - Câteva mii de persoane au venit în piaţă cu două ore mai devreme pentru a marca Ziua Unirii

24 Ian 2016   •   11:35
Iaşi - Câteva mii de persoane au venit în piaţă cu două ore mai devreme pentru a marca Ziua Unirii

Câteva mii s-au adunat, duminică dimineaţa, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a lua parte la evenimentele organizate de municipalitate cu prilejul aniversării a 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească.

Pe scena special amplasată în Piaţa Unirii, începând de la ora 10,00 susţin un spectacol folcloric artiştii Veta Biriş, Grigore Leşe şi Matilda Pascal Cojocăriţa.

Momentul artistic va fi urmat, la ora 11,30, de Onorul militar prezentat de Armata Română, la intonarea Imnului Naţional şi de ceremonialul religios. Oficialităţile centrale şi locale vor susţine, între ora 11,30 şi 12,30, discursuri în
prezenţa cetăţenilor veniţi în Piaţa Unirii din Iaşi.

Potrivit programului, momentul va fi urmat de ceremonialul depunerii de coroane la monumentul dedicat lui Al. I. Cuza din Piaţa Unirii, defilarea detaşamentelor militare şi de intonarea Horei Unirii şi desfăşurarea Horei Populare. Ulterior, oficialităţile se vor deplasa la Biserica 'Trei Ierarhi' unde va fi oficiată o slujbă şi vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Al. I. Cuza.

La evenimentele care se vor desfăşura în cursul acestei dimineţi vor lua parte şi liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

De la ora 13,00, municipalitatea va oferi 5.000 de porţii de plăcinte moldoveneşti participanţilor la evenimentele din Piaţa Unirii.

×