x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: Gospodăriile locuitorilor comunei Alexandru Ioan Cuza, în pericol din cauza eroziunii malului Siretului

Iaşi: Gospodăriile locuitorilor comunei Alexandru Ioan Cuza, în pericol din cauza eroziunii malului Siretului

02 Iul 2018   •   20:00
 Iaşi: Gospodăriile locuitorilor comunei Alexandru Ioan Cuza, în pericol din cauza eroziunii malului Siretului

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, şi comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Molocea, au efectuat luni o deplasare în comuna Alexandru Ioan Cuza, unde apele râului Siret erodează malul, punând în pericol gospodăriile locuitorilor. 

Şerbescu a declarat că un caz special este cel al unui localnic a cărui gospodărie se află în imediata apropiere a Siretului şi unde apa râului a ajuns foarte aproape de o anexă gospodărească, de care o mai despart aproximativ doi metri de pământ. Casa propriu-zisă nu este încă ameninţată, aflându-se la peste zece metri de mal. 

"În urma analizei şi discuţiilor de la faţa locului, s-a stabilit ca cetăţeanul să fie relocat, găsirea unei locuinţe temporare fiind în sarcina primăriei comunei. Totodată, am stabilit să fie întocmită documentaţia necesară pentru alocarea unui fond de urgenţă în favoarea acestuia, atât prin intermediul primăriei locale, cât şi al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. În ce priveşte implementarea proiectului de regularizare a râului Siret, vinerea trecută a fost obţinut avizul favorabil al Ministerului Apelor şi Pădurilor pe studiul de fezabilitate. În cursul săptămânii viitoare va fi înaintat proiectul de hotărâre de Guvern privind exproprierea suprafeţei de teren necesare execuţiei lucrărilor", a declarat prefectul Marian Şerbescu. 

Conform acestuia, după adoptarea respectivului proiect de hotărâre vor putea fi demarate procedurile de scoatere la licitaţie a lucrărilor de realizare a canalului pilot şi a digului de închidere necesare pentru corectarea cursului Siretului. AGERPRES

×