x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași: Peste 150 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci au ajuns la spital

Iași: Peste 150 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci au ajuns la spital

11 Oct 2015   •   11:32
Iași: Peste 150 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci au ajuns la spital

 Peste 150 de pelerini care au venit la Iaşi pentru a se închina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva Sfintei Maria Magdalena, precum şi la cea în care se află un fragment din lemnul Sfintei Cruci, au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci dintre ei fiind duşi la spital după ce li s-a făcut rău din cauza oboselii, stărilor de lipotimie sau durerilor abdominale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării Mobile Bacău, Marius Ţăranu, de vineri seara şi până duminică cinci persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În prezent, a mai spus purtătorul de cuvânt, toate persoanele sunt în afara oricărui pericol.

"Misiunea de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe timpul pelerinajului la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se desfăşoară fără probleme deosebite. Până în acest moment nu au fost înregistrate situaţii sau evenimente deosebite", a declarat, duminică, Marius Ţăranu.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului religios, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău recomandă tuturor pelerinilor să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori, să solicite intervenţia jandarmilor sau poliţiştilor din dispozitiv în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să acorde o atenţie deosebită copiilor, bunurilor şi obiectelor personale, autoturismelor, să aibă în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sursa: AGERPRES

×