x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada pelerinajului la Sfânta Parascheva

Iaşi: Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada pelerinajului la Sfânta Parascheva

16 Oct 2017   •   16:12
Iaşi: Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada pelerinajului la Sfânta Parascheva

Aproximativ 600 de persoane venite în pelerinaj în perioada 10-16 octombrie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, aproximativ 70 de persoane fiind transportate la spital, potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău.

"În perioada 10-16 octombrie s-a intervenit în aproximativ 600 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale datorate în general oboselii, stărilor de leşin şi alimentaţiei neadecvate. Dintre cele 600 de situaţii, 69 de persoane au fost transportate la spital", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău, Ionuţ Catană.

Conform sursei citate, au fost desfăşurate activităţi de prevenire a faptelor antisociale, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 7.000 de lei.

"În anumite situaţii punctuale, jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au aplicat peste 70 de sancţiuni în valoare totală de peste 7.000 de lei, pentru cerşetorie, comercializare de bunuri fără documente legale, tulburarea ordinii publice", a mai spus Ionuţ Catană.

Luni dimineaţă, în jurul orelor 04,30, odată cu depunerea raclei Sfintei Parascheva în Biserica Mitropolitană, s-a încheiat şi pelerinajul la Sfintele Moaşte ale Cuvioasei Parascheva şi Întâi Muceniţe Tecla. De marţi dimineaţa, când a început pelerinajul, şi până în cursul dimineţii de luni, aproximativ 300.000 de persoane s-au închinat la raclele cu moaştele sfintelor, care au fost depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Pe toată perioada desfăşurării acestei manifestări religioase, 10 - 16 octombrie, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică, prim-ajutor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, misiunea fiind îndeplinită fără a fi înregistrate situaţii sau evenimente deosebite. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pelerinaj sfanta parascheva