x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași. Polițist rănit cu sabia în timpul unei intervenții

Iași. Polițist rănit cu sabia în timpul unei intervenții

03 Sep 2017   •   13:00
Iași. Polițist rănit cu sabia în timpul unei intervenții

Un poliţist a fost rănit cu o sabie în timp ce încerca să aplaneze un conflict între un bărbat şi fiul său, semnalat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în zona Ciric. 

"Un bărbat a solicitat ajutor prin serviciul 112 pentru ca fiul său să fie transportat la Spitalul de Psihiatrie Socola, întrucât acesta se manifesta violent. La locuinţa sa a ajuns un echipaj de poliţie", a precizat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul pentru care a fost solicitat ajutor medical are 31 de ani şi refuza de mai mult timp să îşi ia tratamentul. 

În momentul în care poliţiştii de la Secţia 4 au ajuns la domiciliu, era închis în baie. Au încercat să discute cu el, dar a ieşit cu o sabie în mână şi l-a tăiat pe unul dintre ei în zona capului. 

Poliţiştii au solicitat întăriri de la o echipă a Serviciului de Acţiuni Speciale. 

Pentru că tânărul îi ameninţa cu sabia, în timpul intervenţiei, unul dintre mascaţi l-a împuşcat în picior. Agresorul a fost transportat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde chirurgii i-au scos glonţul. Potrivit medicilor, starea sa este acum stabilă. 

Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, a declarat că poliţistul a fost rănit uşor şi a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, unde i-a fost cusută plaga. 

"Pacientul prezenta o plagă de patru centimetri în zona suprasprâncenară. El va rămâne internat pentru supraveghere de specialitate", a arătat Diana Cimpoeşu. 

În urma incidentului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au deschis dosar penal pentru ultraj.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iasi interventie politist ranit sabie