x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale IGSU: Măsuri speciale pentru eliminarea riscului de explozie la sonda de gaz din judeţul Satu Mare

IGSU: Măsuri speciale pentru eliminarea riscului de explozie la sonda de gaz din judeţul Satu Mare

19 Dec 2017   •   18:07
IGSU: Măsuri speciale pentru eliminarea riscului de explozie la sonda de gaz din judeţul Satu Mare

Procedura de intervenţie în cazul sondei de gaz din judeţul Satu Mare prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea. 

"Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă generată de incendiul produs la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare din judeţul Satu Mare, la nivelul IGSU s-au dispus o serie de măsuri care au ca scop înlăturarea stării de pericol şi restabilirea stării de normalitate în zonă", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă transmis marţi AGERPRES. 

Inspectorul general al IGSU, Daniel Dragne, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul inspectoratului, s-a deplasat marţi în judeţul Satu Mare pentru a prelua comanda şi coordonarea acţiunilor derulate în cooperare cu celelalte autorităţi care deţin expertiză în domeniu, pentru eliminarea posibilităţii producerii unor explozii. 

"Luând în considerare specificitatea acestor tipuri de situaţii de urgenţă, procedura de intervenţie prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei", se arată în comunicat. 

Marţi seară, va avea loc o şedinţă de lucru pentru analiza situaţiei şi stabilirea soluţiilor tehnice, la care au fost convocaţi, de către societatea deţinătoare a sondei afectate, reprezentanţi ai unor companii de profil din Anglia, Olanda şi Canada. 

În plan operaţional au fost luate măsuri de echipare suplimentară pentru protecţia personalului care se află la faţa locului, având în vedere temperaturile ridicate generate de arderea violentă, substanţele rezultate în urma acesteia, dar şi zgomotul produs de incendiu. 

"În contextul riscului ridicat de producere a unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie, în cursul zilei de ieri s-a luat decizia de asigurare a protecţiei zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul în care societatea deţinătoare a sondei va asigura toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât şi pentru populaţia din zonă", se mai arată în comunicat. 

La faţa locului se află patru echipaje de pompieri salvatori. Celelalte forţe şi mijloace dislocate anterior au fost retrase în subunităţi, fiind posibilă alertarea acestora la locul incendiului, în funcţie de evaluările realizate de către comandantul intervenţiei şi de evoluţia situaţiei operative din teren. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sonda de gaz incendiu isu satu mare