x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale În acest weekend, turiștii sunt așteptați la Winter Tour în Parâng

În acest weekend, turiștii sunt așteptați la Winter Tour în Parâng

02 Feb 2018   •   11:45
În acest weekend, turiștii sunt așteptați la Winter Tour în Parâng

O nouă ediţie a evenimentului Winter Tour va avea loc, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Parâng, din Valea Jiului, turiştii fiind aşteptaţi să se bucure de pârtiile de calitate, de concursurile cu premii oferite de organizatori, dar şi de posibilitatea de a testa ultimele tipuri de schiuri apărute pe piaţa de profil.

"Noutatea ediţiei este aplicaţia de mobil Winter Tour, o jucărie utilă pentru toţi cei care ajung pe pârtii şi singura aplicaţie românească gratuită cu skitrack. Prin intermediul aplicaţiei, schiorii pot asculta radio, pot suna la Salvamont şi pot să folosească funcţia de skitrack pentru a-şi urmări evoluţia, kilometri parcurşi, viteza cu care au schiat şi alte funcţii interesante de descoperit", a precizat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Petroşani.

Pârtiile din Parâng au fost pregătite pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona la întreaga capacitate. Accesul în staţiune se face cu telescaunul, din Petroşani.

Iubitorii schiului pot alege şi staţiunea Straja, unde pârtiile sunt într-o stare foarte bună, cotate cu nota 8 de către salvamontişti.

"Se schiază foarte bine pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub telegondolă şi de pe vârful Straja", a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Straja-Lupeni, George Resiga.

Turiştii care vin în Straja sunt sfătuiţi să lase maşinile în parcarea de la staţia de plecare a telegondolei, în Lupeni, sau la intrarea în staţiune, accesul autoturismelor în zona cabanelor şi pensiunilor fiind restricţionat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Winter Tour parang