x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale În luna aprilie 2020, în Suceava au murit cu 30% mai mulţi oameni decât media ultimilor ani

În luna aprilie 2020, în Suceava au murit cu 30% mai mulţi oameni decât media ultimilor ani

09 Mai 2020   •   13:30
În luna aprilie 2020, în Suceava au murit cu 30% mai mulţi oameni decât media ultimilor ani

În luna aprilie a acestui an, în plină epidemie de COVID 19, în județul Suceava au murit mai mulţi oameni decât în lunile aprilie a ultimilor patru ani, conform datelor furnizate de autorități.

Jurnaliştii de la Recorder au obţinut statisticile oficiale a numărului total de morţi (indiferent de cauză) în luna aprilie din 8 judeţe. Datele arată cum a evoluat mortalitatea în aceste judeţe în luna aprilie.

Datele colectate sunt din judeţele Suceava, Arad, Hunedoara, Mureş unde au fost cele mai multe cazuri de COVID 19 şi din judeţele Dolj, Giurgiu, Buzău, Harghita unde numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a fost mai mic.

Graficele rezultate din această comparaţie demontează teoria că cei care sunt declaraţi ca morţi de COVID mor din cauza afecţiunilor preexistente.

De exemplu “numărul total al morţilor din judeţul Suceava, în luna aprilie 2020, este cu peste 30% mai mare decât media ultimilor patru ani, asta înseamnă că în luna aprilie au murit cu peste 200 de persoane mai mult decât media ultimilor patru ani.

Judeţul Suceava a fost principalul focar de COVID 19 din România, cu 3.165 de cazuri de îmbolnăviţi. Investigaţia Recorder.ro arată că de la începutul epidemiei de COVID 19 în judeţul Suceava au murit 108 persoane.

Creşteri considerabile s-au înregistrat şi în Arad, Hunedoara şi Mureş.

Şi în timp ce în aceste judeţe s-a înregistrat cea mai mare mortalitate din luna aprilie a ultimilor cinci ani, în judeţele foarte puţin afectate de COVID numărul deceselor respectă media anilor anteriori.

În judeţul Giurgiu de exemplu s-a respectat media anilor anteriori, adică undeva în jurul a 350 de decese în luna aprilie. În aprilie 2020 au murit 358 de decese, dintre care 3 decese au fost din cauza COVID 19.

În judeţul Harghita în luna aprilie 2020 au murit 318 persoane. În acest judeţ nicio persoană nu a murit din cauza COVID 19.

Ce are anul 2020 particular faţă de alţi ani din punct de vedere al populaţiei? Faptul că au fost foarte mulţi români din Europa care s-au întors acasă din cauza epidemiei de COVID 19. Un sondaj Sociopol arată că peste 800.000 de mii de oameni s-au întors în lunile februarie şi martie. Creşterea numărului persoanelor decedate poate fi explicate şi de prezenţa în număr mare a românilor din afara graniţelor.

 Mediafax

×