x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă se poate schia în Poiana Braşov

Încă se poate schia în Poiana Braşov

27 Mar 2017   •   11:50
Încă se poate schia în Poiana Braşov

Iubitorii sporturilor de iarnă încă beneficiază de condiţii bune de schiat în Poiană după ninsorile căzute în ultimele zile, stratul de zăpadă în Masivul Postăvarul măsurând luni 80 de cm, iar la baza muntelui, 40 de cm. 

"Condiţiile de schiat sunt destul de bune. Doar partea de jos a pârtiei Lupului şi partea inferioară a pârtiei Subteleferic sunt închise. Din acest motiv, nici telescaunul nu este operabil pe pârtia Lupului. Eu cred că dacă temperaturile nu vor creşte foarte mult în perioada următoare, se mai poate schia la Poiana Braşov până la jumătatea lunii aprilie. Noi am dori să prelungim sezonul cât mai mult posibil. Vom vedea dacă se poate. De departe este cel mai bun sezon de schi din câte ştim noi până acum, la Poiana Braşov", a declarat, pentru Agerpres, administratorul domeniului schiabil din staţiune, Dorin Drăgoi. 

În acest sezon, care a început pe 8 decembrie 2016, mult mai repede decât în anii precedenţi, numărul de turişti care au trecut pe la turnicheţii mijloacelor de transport pe cablu din Poiană este de peste două milioane, potrivit sursei citate. În schimb, la Predeal, pârtiile de schi s-au închis atât din lipsa zăpezii, cât şi a numărului de turişti aflat în scădere. 

Conform statisticilor, anul trecut, staţiunea respectivă a fost vizitată de 195.000 de persoane, o creştere cu 11% a numărului de turişti români şi cu 16% a numărului de turişti străini. În context, primarul din Predeal, Liviu Cocoş, a declarat, pentru sursa menţionată, că sezonul turistic 2016-2017 a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a avut staţiunea în ultimii 10 ani. 

×
Subiecte în articol: schi poiana braşov