x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale INCENDIU devastator, miercuri-noapte, la o fabrică de mezeluri din ARGEȘ

INCENDIU devastator, miercuri-noapte, la o fabrică de mezeluri din ARGEȘ

03 Dec 2015   •   08:42
INCENDIU devastator, miercuri-noapte, la o fabrică de mezeluri din ARGEȘ
Sursa foto: bethanyfire/Getty Images/iStockphoto

Incendiu devastator, in noapte de miercuri spre joi, la o fabrică de mezeluri din oraşul argeșean Ștefănești. Flăcările uriaşe au fost vizibile de la cinci kilometri depărtare. Pompierii au reuşit cu greu să stingă vâlvătaia, din cauza presiunii scăzute a apei din hidranți. Lupta cu flăcările a durat mai bine de patru ore și a fost una extrem de periculoasă, fiindcă în interiorul clădirii se aflau multe butelii cu azot şi cu gaz, informeaza realitatea.net.

Radic Star, cea mai mare fabrică de mezeluri din Argeș, s-a făcut scrum în cursul acestei nopţi. Din fericire, niciunul dintre cei 35 de angajaţi care lucrau în tura de noapte nu au fost răniţi, 8 oameni având nevoie de medici după ce au suferit atacuri de panică.

Focul a izbucnit la miezul nopții şi a distrus totul pe o suprafață de 7000 de metri pătrați. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, iar focul a fost greu de stins, operaţiunea fiind cu atât mai dificilă cu cât tuburile de oxigen din interior puteau exploda oricând.

Angajații au povestit că flăcările au pornit de sus, din plafonul halei. Unii dintre ei au încercat să stingă cu extinctoarele din fabrică, iar când au văzut că nu au nicio șansă au fugit să se salveze. Focul a distrus și rețeaua electrică, iar pompele care acționau hidranții nu au mai funcționat.

Radic Star a fost înființată în 1993 și are o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei. În prezent, 300 de oameni lucrau la fabrică. Totul era asigurat! Oamenii, însă, se tem că au rămas fără un loc de muncă în mijlocul iernii.

 

×
Subiecte în articol: incendiu