x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu într-o comună din Vâlcea: O casă a ars, iar flăcările s-au extins și la gospodăria vecină

Incendiu într-o comună din Vâlcea: O casă a ars, iar flăcările s-au extins și la gospodăria vecină

09 Mai 2020   •   10:30
Incendiu într-o comună din Vâlcea: O casă a ars, iar flăcările s-au extins și la gospodăria vecină

 Un incendiu a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o comună din Vâlcea. A ars o casă și mai mult material lemnos din curte, iar flăcările au cuprins și gospodăria vecină, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Tomșani.

„Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului casei, pentru stingerea incendiului fiind solicitate trei echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru acordarea de ajutor medical eventualelor victime. Pentru stingerea incendiului s-a efectuat dispozitiv de intervenție, alimentarea efectuându-se din rețeaua publică, de la o distanță de câteva sute de metri, hidrantul din imediata apropiere a locuinței fiind nefuncțional”, precizează pompierii.

Din cauza distanței foarte mici existente între locuința cuprinsă de flăcări și celelalte imobile din apropiere, incendiul s-a propagat și la o anexă aparținând proprietarului, precum și la alte câteva magazii ale vecinului.

„S-a acțtionat pentru stingere pe tot parcursul nopții, ultimele focare fiind lichidate în jurul orei 07.00. Au ars astfel : acoperișul locuinței pe aproximativ 120 mp; structura din lemn, fier și zidărie a unei anexe de circa 260 mp., situată în prelungirea casei precum și alte două anexe învecinate și bunurile aferente (15 mc. de material lemnos de diverse esențe (lemn de cireș, stejar, nuc, frasin, brad); 12 tone de cărbune și lemn de foc (aproximativ 22 m steri). De asemenea, s-a degradat centrala termică cu toate anexele eferente. La gospodăria învecinată au ars o bucătărie de vară de aproximativ 30 mp, și o anexă gospodarească în suprafață de circa 25 mp”, conform ISU Vâlcea

La fața locului, oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incendiul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu