x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu la o grădiniţă din Vâlcea

Incendiu la o grădiniţă din Vâlcea

02 Apr 2019   •   11:49
Incendiu la o grădiniţă din Vâlcea

Acoperişul unei clădiri din comuna Făureşti, în care funcţionează o grădiniţa, biblioteca comunală, dispensarul local şi două încăperi sociale pentru situaţii de urgenţă, a ars în întregime, marţi dimineaţa, în urma unui incendiu izbucnit la coşul de fum al centralei termice, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Pompierii au precizat că, în momentul anunţării focului, în clădire nu se afla nimeni, incendiul fiind lichidat după aproximativ două ore.

"Până la lichidarea incendiului, a ars acoperişul grădiniţei pe o suprafaţă de 264 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este izolarea termică necorespunzătoare faţă de materialele combustibile (lemn) a coşului de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi, aferent centralei termice. Interiorul grădiniţei nu este afectat şi nu sunt infiltraţii de apă", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Primarul comunei Făureşti, Marius Irimia, a precizat că cei 20 de copii care învaţă la grădiniţa al cărei acoperiş a ars vor fi mutaţi provizoriu într-o altă grădiniţă dintr-un sat vecin, aflată la 2 kilometri depărtare. El a mai spus că centrala termică din clădirea afectată a fost montată în 2008, săptămâna trecută fiindu-i făcută şi revizia tehnică.

La stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Balş (judeţul Olt), cu o autospecială de stingere şi spumă şi un echipaj SMURD şi cei de la ISU Vâlcea, cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă pentru intervenţie la înălţime şi o autospecială pentru primă intervenţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu valcea gradinita