x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu puternic la o hală care produce hârtie și mase plastice din Galați. Pompierii luptă cu flăcările de peste 8 ore

Incendiu puternic la o hală care produce hârtie și mase plastice din Galați. Pompierii luptă cu flăcările de peste 8 ore

07 Aug 2017   •   22:12
Incendiu puternic la o hală care produce hârtie și mase plastice din Galați. Pompierii luptă cu flăcările de peste 8 ore
Sursa foto: ISU Galati

UPDATE Incendiul izbucnit în urmă cu cinci ore la o hală de producţie hârtie şi mase plastice s-a extins la un restaurant învecinat, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

,,Incendiul s-a extins şi la acoperişul restaurantului din vecinătate. Nu au fost persoane evacuate pentru că nimeni nu era în interior, dar au fost scoase mai multe bunuri, a declarat Chiriţă.

Potrivit sursei citate, în zonă acţionează peste 50 de pompieri cu zece autospeciale, de la ISU Galaţi, trei echipe de stingere a incendiilor de la combinatul siderurgic şi două echipe cu două cisterne ale operatorului regional Apă Canal.

,,Au fost chemaţi în sprijin şi pompieri de ISU Vrancea şi Brăila", a precizat Chiriţă.

 

Peste 50 de pompieri luptă cu flăcările de peste 8 ore, dar intervenția este foarte dificilă. Dacă inițial ardeau doar câțiva baloți de hârtie, acum focul a mistuit toată hala și a ajuns și la un restaurant din apropiere. Un număr de şase echipaje de stingere incendii şi un echipaj SMURD din cadrul ISU Galaţi acţionează luni, în bariera Traian de la ieşirea din municipiul Galaţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie hârtie şi mase plastice, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Nu s-au înregistrat însă victime pentru că oamenii au fost evacuați la timp.

Flăcările au cuprins inițial 4 baloți de hârtie, apoi s-au extins rapid în toată hala. Pompierii au fost nevoiți să intervină cu tot mai multe mașini și efective pentru a ține flăcarile sub control.

Focul a ajuns și la un restaurant din apropierea halei.

Fumul dens s-a întins peste tot orașul Galați. A fost oprită și circulația în zonă, astfel că nu se mai putea trece  pe DN26 cătrea Vama Oancea.  În sprijinul pompierilor au fost trimise și 2 autospeciale de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal.

Și agenții de mediu au sosit la fața locului alertați de fumul gros.

O posibilă cauză a incendiului ar fi un scurtcicruit al unui cablu peste care s-a trecut cu un balot. A ars mocnit și s-a aprins mai tare din cauza vântului. Nu e exclusă nici varianta ca focul să fi fost pus.

×
Subiecte în articol: incendiu