x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incredibil! O fetiţă s-a născut într-o şalupă a Ambulanţei din Tulcea

Incredibil! O fetiţă s-a născut într-o şalupă a Ambulanţei din Tulcea

11 Ian 2019   •   16:42
Incredibil! O fetiţă s-a născut într-o şalupă a Ambulanţei din Tulcea

O fetiţă s-a născut joi într-o ambarcaţiune a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) care o transporta pe mama ei pe Dunăre din satul Periprava spre spitalul din municipiul Tulcea, a declarat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

"Fetiţa are peste 3 kilograme, s-a născut la termen, şi împreună cu mama ei, aflată la a doua naştere, au fost internate la spitalul din municipiu", a menţionat directorul Vâlcu.

Mama fetiţei are 34 de ani, iar cazurile de naştere în şalupe sau ambulanţe nu sunt considerate deosebite de medicii tulceni.

"Sunt destul de frecvente cazurile de naşteri în şalupe sau ambulanţe, în contextul în care mamele refuză să se prezinte la medici, ignoră sau nu cunosc semnele de naştere", a menţionat directorul SJA.

Vâlcu a amintit de altfel că şi în perioada codurilor de vreme rea, atunci când autorităţile recomandă internarea gravidelor aflate în apropierea termenului naşterii, s-au înregistrat cazuri de naşteri în ambulanţe după ce mamele au refuzat să asculte recomandările oficialităţilor. AGERPRES

×