x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incredibil! Patru cetăţeni străini au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi într-o autoutilitară

Incredibil! Patru cetăţeni străini au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi într-o autoutilitară

09 Noi 2018   •   12:35
Incredibil! Patru cetăţeni străini au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi într-o autoutilitară

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat trei cetăţeni irakieni şi unul pakistanez, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sorina-Daniela Tocaciu. 

"În noaptea de joi spre vineri, la P.T.F Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român P.P., în vârstă de 41 de ani, conducând autoutilitara marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România. Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autoutilitarei, în urma căruia au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, în spatele unui ATV şi al unor bagaje, patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie", a declarat Sorina-Daniela Tocaciu, citată într-un comunicat de presă. 

Potrivit acesteia, în cursul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei dintre migranţi sunt cetăţeni din Irak, iar unul din Pakistan, au vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani şi sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România. 

Aceeaşi sursă a precizat că şoferul a declarat că a îmbarcat persoanele într-o benzinărie din municipiul Arad, urmând să le transporte în Italia, unde urma să primească suma de 200 de euro. 

"Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul român, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele patru persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun" a adăugat Sorina-Daniela Tocaciu. AGERPRES 

×