x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incredibil! Tată şi fiu condamnaţi printr-o sentinţă definitivă pentru o triplă crimă comisă în 2016

Incredibil! Tată şi fiu condamnaţi printr-o sentinţă definitivă pentru o triplă crimă comisă în 2016

01 Noi 2018   •   22:00
Incredibil! Tată şi fiu condamnaţi printr-o sentinţă definitivă pentru o triplă crimă comisă în 2016

Un bărbat din localitatea argeşeană Stoeneşti şi unul dintre fiii săi au fost joi condamnaţi, printr-o sentinţă definitivă, pentru o triplă crimă comisă în anul 2016. 

Dorel Durleci, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la omor calificat şi violare de domiciliu, iar fiul său, Doru Vasile Durleci, a primit 20 de ani şi 8 luni pentru omor calificat şi violare de domiciliu. 

Cei doi fuseseră iniţial achitaţi de magistraţii de la Tribunalul Argeş, care îl condamnaseră în schimb pe un al treilea inculpat, Pavel Laurenţiu Durleci, şi el fiu al lui Dorel Durleci, la detenţiune pe viaţă. În decembrie 2017, Pavel Laurenţiu Durleci a murit în Penitenciarul Mioveni, unde era încarcerat. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au anunţat, joi, că urmează să pună în executare mandatele emise de Curtea de Apel Piteşti pe numele celor doi inculpaţi condamnaţi definitiv. 

Cei doi fraţi din comuna argeşeană Stoeneşti şi tatăl lor au fost trimişi în judecată pe 5 octombrie 2017, în stare de arest preventiv, într-un dosar în care erau acuzaţi de uciderea a trei consăteni. 

Potrivit unui comunicat transmis la acel moment de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei trei au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu. 

"În noaptea de 13/14 aprilie 2016, (...) inculpaţii Durleci Pavel Laurenţiu, Durleci Dorel şi Durleci Doru Vasile (membri ai aceleiaşi familii), înarmaţi cu obiecte tăietor-înţepătoare, pe fondul unei situaţii conflictuale preexistente, au pătruns, fără drept, în domiciliul persoanelor vătămate T.F., D.L.E. şi T.N. şi le-au aplicat multiple lovituri cu obiectele tăietor-înţepătoare, ce au condus la decesul a două dintre persoanele vătămate şi vătămarea corporală a celei de-a treia. Ulterior, inculpaţii s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate D.P., unde au pătruns, fără drept, în locuinţa acesteia şi i-au aplicat multiple lovituri cu aceleaşi obiecte tăietor-înţepătoare, în urma căreia a rezultat decesul acesteia", se precizează în comunicat. 

Trei oameni, membri ai aceleiaşi familii, au fost înjunghiaţi mortal în timpul scandalului izbucnit în noaptea 13 spre 14 aprilie 2016 în comuna Stoeneşti. Victimele au fost o tânără de 17 ani, tatăl de 37 de ani şi bunicul de 57 de ani, care locuiau în gospodăria în care a avut loc agresiunea. 

Din primele cercetări a rezultat că unul dintre agresori şi fata de 17 ani aveau împreună un copil în vârstă de opt luni, dar relaţia lor se încheiase şi tânăra se întorsese la familia ei. AGERPRES

×