x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incredibil! Un bărbat din Suceava a primit o pedeapsă record de 225 de ani de închisoare

Incredibil! Un bărbat din Suceava a primit o pedeapsă record de 225 de ani de închisoare

12 Mar 2018   •   16:30
Incredibil! Un bărbat din Suceava a primit o pedeapsă record de 225 de ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Suceava, a primit o condamnare-record pentru justiţia din România. El a primit un total de 225 de ani de detenţie.

Ovidiu Rusu, din oraşul Rădăuţi, aflat în prezent în penintenciar, acolo unde îşi execută pedepsele primite în mai multe dosare penale.

Săptămâna trecută, judecătorii Curţii de Apel Suceava l-au condamnat la 30 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru tănuire, la care s-au adăugat şi alte condamnări din alte dosare, astfel încât s-a ajuns la 30 de ani de puşcărie, un adevărat record, mai ales că nu vorbim de fapte cu violenţă, acolo unde, de regulă, întâlnim pedepse similare, unele chiar pe viaţă.

"Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare", se arată în sentinţa de la Curtea de Apel Suceava.

Trebuie spus că la prima instanţă, Judecătoria Suceava, Ovidiu Rusu a primit în acest dosar 14 ani şi 6 luni de închisoare, ceea ce înseamnă că acum pedeapsa i s-a dublat, notează monitorulsv.ro.

În dosarele în care a fost deja condamnat, Ovidiu Rusu a fost judecat pentru înşelăciune. Bărbatul a dat ţepe pe bandă rulantă şi a adunat aproximativ un milion de euro.

×