x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei

INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei

02 Ian 2016   •   17:49
INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:30), în judeţul Prahova, pe DN1 Ploieşti - Braşov, pe sensul de mers către Braşov, traficul rutier a mai scăzut în intensitate. La Comarnic nu mai sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă pe urcare. Este, în continuare aglomerat, pe sensul de mers către Ploieşti, pe tronsonul Predeal – Azuga – Buşteni – Sinaia – Comarnic. Din această cauză, se menţine, în continuare, măsura provizorie a devierii circulației vehiculelor pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, până la fluidizarea traficului pe DN1, pe tronsonul Braşov – Ploieşti. De asemenea, autovehiculelor care circulă pe DN73, încă nu le este permis accesul pe DN73A, care face legătura între Râşnov (DN73) şi Predeal (respectiv DN1).

Precizăm că de la Comarnic spre Bucureşti, DN1 poate prelua valorile ridicate de trafic, astfel încât să nu mai fie semnalate probleme deosebite de fluenţă. Însă, pe sensul de mers către Braşov, de la intrarea în localitatea Comarnic, capacitatea de circulaţie a DN1 este diminuată ca urmare a trecerii de la două, la o bandă de circulaţie.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, ţinând cont de riscul formării poleiului, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

×