x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Internet WiFi gratuit în spaţiile publice din Capitală

Internet WiFi gratuit în spaţiile publice din Capitală

de Monica Cosac    |    24 Apr 2019   •   11:10
Internet WiFi gratuit în spaţiile publice din Capitală

Parcurile, pieţele, bibliotecile şi centrele de sănătate sunt doar câteva dintre spaţiile publice din Capitală în care bucureştenii şi turiştii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi, potrivit unui proiect adoptat, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Consilierii generali au aprobat, de asemenea, şi reabilitarea sistemului de termoficare, valoarea investiţiei ridicându-se la peste 1 miliard de lei.

 

Proiectul referitor la internetul gratuit, adoptat în şedinţa de ieri de către CGMB, prevede, practic, aprobarea proiectului cu finanţare nerambursabilă WiFi4EU, în vederea finanţării acestuia în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. De la bugetul local urmează să fie finanţate toate cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cheltuielile conexe care pot apărea în vederea implementării.

Prin intermediul iniţiativei WiFi4EU, Comisia Europeană (CE) doreşte să promoveze accesul gratuit la internet WiFi în spaţii publice precum parcurile, pieţele, clădirile publice, bibliotecile, muzeele şi centrele de sănătate, peste tot în Europa. Programul WiFi4EU va finanţa echipamentele şi costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar beneficiarii vor plăti pentru conectivitate (abonament la internet) şi întreţinerea echipamentului timp de cel puţin trei ani.

 

Municipiul Bucureşti a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro pentru a instala reţele WiFi în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanţare.

 

1 miliard de lei pentru termoficare

Aproape 106 kilometri de traseu de transport al agentului termic în Capitală vor fi reabilitaţi, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de CGMB, valoarea estimată a investiţiei fiind de peste 1 miliard de lei. Documentul se referă, practice, la etapa a doua de modernizare a reţelei de termoficare şi „presupune redimensionarea hidraulică a reţelei de transport a apei fierbinţi şi înlocuirea conductelor clasice din oţel existente cu conducte noi din oţel, în soluţie preizolată”.

Ambulanţe noi

Cele 106 de ambulanţe achiziţionate de Municipalitate au fost livrate cu aproape 4 luni mai devreme şi urmează să fie predate Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF), care are mare nevoie de înnoirea parcului auto. Practic, ambulanţele vor fi folosite de SABIF, dar rămân în proprietatea Primăriei Capitalei.

 

×