x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Intrare gratuită la Muzeul Antipa celor care au nume care amintește de ”lumea necuvântătoarelor”

Intrare gratuită la Muzeul Antipa celor care au nume care amintește de ”lumea necuvântătoarelor”

04 Oct 2015   •   10:25
Intrare gratuită la Muzeul Antipa celor care au nume care amintește de ”lumea necuvântătoarelor”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" sărbătoreşte, duminică, Ziua Mondială a Animalelor şi oferă acces gratuit în expoziţia permanentă tuturor vizitatorilor al căror nume aminteşte de lumea necuvântătoarelor.

Ziua Mondială a Animalelor a luat naştere în urma convenţiei ecologiştilor din Florenţa, în anul 1931, şi a avut ca scop atragerea atenţiei asupra creşterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariţie.

Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată la sediul UNESCO din Paris, în 1978, afirmă: "...necunoaşterea şi desconsiderarea acestor drepturi l-au condus şi continuă să-l conducă pe om să comită crime contra naturii şi a animalelor".

La rândul său, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" recunoaşte rolul important ocupat de animale atât în natură, cât şi în viaţa oamenilor şi invită vizitatorii să afle mai multe despre necuvântătoare în expoziţiile găzduite de instituţie.

×